carrolisa.blogg.se

Rio
Efter Búzios drog vi vidare till Rio de Janeiro för att uppleva karnevalen på äkta brasilianskt vis och för att leva ut alla våra synder. Men innan karnevalens startskott passade vi på att bocka av alla sevärdheter i den otroligt vackra staden.
Karnevalen firas främst för att brasilianare ska kunna visa sitt sanna esse och få utlopp för sina djupaste synder. Därför klär de ut sig för att ingen ska känna igen dem och när morgonen gryr så tar de av sig sina masker och går tillbaka till sina vanliga liv. Karnevalen består främst av blocos som är gatufester där människor samlas för att dansa till musiken som dånar från stora lastbilar. I Rio går man upp redan klockan 7 för att starta festen, vilket vi inte hade någon aning om och missade därför blocosen de två första dagarna. Den tredje dagen led vi av så mycket fomo att vi gick upp med tuppen för att dansa hela dagen i ända. 
Brasilianare är oerhört öppna och självsäkra, de bjuder på sig själva och är aldrig rädda för att bli dömda. Därför är de inte heller rädda för att gå fram till en och försöka hångla efter bara ett hej. Karnevalen är överlag en stor hångelfest där alla släpper på sina hämningar, vilket resulterar i totalt kaos. 
Förutom blocos så såg vi såklart den kända och omtalade sambaparaden, vilket tyvärr var lite av en besvikelse. Vi roade oss därför på läktaren med att dricka extra mycket och dansa med våra nyfunna vänner. Efter en veckas karnevalsfirande kan vi konstatera att det är något av det sjukaste vi gjort och vi vill och kommer definitivt göra om det! 
Topp 3 bästa:
1. Blocos
2. Skol (energidricka med 8% alkohol som smakar läsk) 
3. Våra utklädnader, främst hamburgarhatten och korvhatten
Topp 3 sämsta:
1. Regnstormen
2. För stora och läskiga vågor 
3. Kåta brasilianare