carrolisa.blogg.se

La paz
Roligaste händelsen: Brottninsmatcherna vi såg mellan bolivianska kvinnor iklädda sina utsmyckade kjolar som drog varandra i håret, gav bitch-slaps och kom flygande i luften mot varandra.
Läskigaste händelsen: Då vi hoppade ut från ett höghus mitt i La Paz utklädd till ett unicorn respektive en regnbåge.
Häftigaste händelsen: Death road... Japp, denna väl traffikerade, steniga och endast 3,5 m breda väg längs med ett brant stup har definitivt gjort sig förtjänt av sitt namn med tanke på alla liv den skördat. Vi fick båda en nära-döden-upplevelse då vi trillade och flög av cyklarna, men lyckligtvis inte nedför stupet. Första delen av färden var fruktansvärd då det snöade, sikten framåt var knapp och vi var så genomblöta och frusna att vi satt och skakade på cyklarna i alldeles för snabb fart framåt. Ju längre ner för berget vi kom, desto varmare och mer njutningsfylld blev åkturen längs de mäktiga bergen och den sprudlande grönskan som omgav oss. Innan vi nådde slutet av Death road så stannade vi för att åka zipline utför ett stup. Vi kastades ut och flög fram som fåglar, men denna gång utan att falla av.
Sjukaste händelsen: Varje dag klockan 13 kommer "Crazy Dave" fram på ett av torgen i La Paz, precis utanför det helt korrupta och dysfunktionella fängelset San Pedro och delger helt sjuka historier från sin tid som fånge där. Sedan langar han ut kokain över fängelsemuren till de som behagar.
Uyuni
Santa Cruz och Sucre blev två snabba pitstops innan vi begav oss till Uyuni för att se saltöknen och det helt fantastiskt vackra landskapet runtomkring under en 3-dagarstur. Bilderna får tala för sig själva.
Salvador
 
Salvador blev vårt allra sista stopp i Brasilien för denna gång. Vår vistelse präglades mestadels av magsjuka och för första gången en riktig semesterkänsla. De första dagarna passade vi på att chilla, njuta av stranden och de vackra solnedgångarna för att sedan förflytta oss till ett mer festligt hostel mitt inne i citycentrum i det pittoreska området Pelourinho. Färgglada hus, kullerstensgator och den afrikanska influensen med bl.a. trumspel och capoiera på gatorna gav Salvador sin charm. Efter 7 veckors tid i Brasilien intar vi nu med stor spänning Bolivia.